Microsoft tarafından 2016 yılının son çeyreğinde duyurulan Microsoft Teams; iş birliği, dosya paylaşma ve çok katılımcılı görüntülü görüşmeler gibi özellikleri tek bir yapıda kullanıcılara sunmakta. Ayrıca bu görüşmeleri sadece 1.7 Mbps bantwith ile 720p HD kalitesinde gerçekleştirebiliyoruz. ( Zoom üzerinde bu çözünürlüğü 1.2 Mbps ile yakalayabiliyorsunuz.) Kısacası Teams, uzaktan görüşme ve çalışmanın oldukça yaygın olduğu bu dönemde şöhretini ve önemini ikiye katlamakta.
Kısa süre önceye kadar birçok kuruluş hala Skype Kurumsal kullanma geleneğini terk edemese veya Teams’e temelli geçiş işlemini tamamlayamasa da, Pandemi esnasında Teams’e geçiş beklenenden çok daha hızlı gerçekleşti. Teams’in kurumlar bünyesinde artan kullanımından kaynaklanabilecek karmaşaları önlemek için dağıtım, kimlik doğrulama, güvenlik ve raporlama alanlarında alınacak aksiyonların kuruma uygun şekilde planlanması gerekmekte. Bu sebeple firmaların yetkinlik arayış zincirlerine bir halka da Teams yönetimi konusunda ekleniyor. Uzmanlar da Teams ile ilgili yetkinliğini belge altına almak için MS-700 sınavını geçerek Teams Administrator Associate sertifikasını almaya hak kazanabiliyorlar.
Ancak, zorluk derecesine bakılmaksızın, deneyim her zaman sınavı geçmek için yeterli olmayabilir. Bu nedenle, MS-700 hakkında ön bilgi sağlaması adına sınav hakkında bilgi vermenin yararlı olabileceğini düşünüyorum.
Nasıl kayıt olabilirim?
Sınava, bu linkten 100 dolar ödeyerek veya öğrenci e-posta adresinizi doğrulayabilirseniz 55 dolara kaydolabilirsiniz.
İçeriğe dair
Sınav, 7’si senaryo bazlı olmak üzere toplamda 41 sorudan oluşuyor. Herhangi bir uygulamalı soru bulunmuyor.
Konular temel olarak 3 ana başlıktan oluşmakta;
- Microsoft Teams dağıtımı için gereken altyapının planlanması ve yapılandırılması
- Chat, Call ve Meeting yönetimleri
- Teams ve Application politikaları
Microsoft eğitim içerikleri
Aşağıdaki Microsoft tarafından yazılan eğitim setlerinden, özellikle de ünitenin sonundaki “learn more” bağlantısına tıklayarak Teams hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Buna ek olarak, yeterli Teams yönetim deneyimi olmayanlar bu süreci bir eğitim olarak görürse, Youtube’daki “Coffee in the Cloud” serisini takip ederek Teams hakkında oldukça detaylı bilgiye ulaşabilirler.
Son olarak, öğrendiklerinizi uygulayacak bir portalınız yoksa, pratik yapmak için Azure ve Microsoft 365’in ücretsiz deneme seçeneklerini kullanarak bir demo ortamı oluşturabilirsiniz.