Categories
MICROSOFT 365

OUTLOOK MAC SÜREKLİ PAROLA SORUYOR

Son dönemlerde Outlook Mac kullanıcıları parola değişikliklerinin ardından veya yeni hesap ekleme esnasında oturum açma sorunu yaşıyorlar. Kullanıcının kimlik bilgilerini doğru girmelerine rağmen anında parolanın tekrar sorulması ile oturum açma süreci bir döngüye giriyor. Kullanıcılar, birkaç denemenin ardından “Bilgileriniz kontrol edin ve yeniden deneyin.” gibi genel bir uyarı dışında belirli bir hata kodu ile de karşılaşmadıkları için sorunun nedeni ile ilgili ipucu bulamıyorlar.

Key Chain Access üzerindeki kimlik bilgilerini temizlemek, Outlook Mac’in profilini yeniden oluşturmak, Outlook Mac’i ve hatta Mac kullanıcı profilini yeniden oluşturmak da bu problemi çözmek için yardımcı olmuyor.

ÇÖZÜM: Geliştirme ekipleri, Türkçe ve bazı dillerde yaşanan bu sorunun bir bug olduğunu ve en kısa sürede çözüm üreteceklerini açıkladılar.

WORKAROUND: Fakat bu süreçte bir workaround olarak MacOS ve Outlook dilini İngilizce yaptığınız taktirde sorununuz geçici olarak çözülecektir.

Bunun için linkteki Microsoft dokümanına göz atabilir veya aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

MacOS üzerinde Sistem Tercihleri>>Dil ve Bölge menüsünde Tercih edilen diller altında eğer İngilizce ekli değil ise butonu ile İngilizceyi ekleyin. Ardından İngilizceyi sürükleyip birinci sıraya yerleştirerek varsayılan dil haline getirebilirsiniz. Bu işlemin ardından MacOS yeniden başlatılacak ve açıldığında Outlook’un İngilizce olduğunu göreceksiniz.

Birçok kullanıcı, bu işlemin ardından oturum açma sürecini tamamlayabiliyor. Umarım sizin için de aynısı geçerli olacaktır.

12 replies on “OUTLOOK MAC SÜREKLİ PAROLA SORUYOR”

Hay Allah razi olsun ya. Normalde yazmam ama hususi girip yazdim. Ingilizceye cevirince sorun halloldi. Tesekkurler.

Like

hocam mac os son sürümde oldu düzeldi fakat big sur da düzelmedi aynı sıkıntı devam ediyor bende

Like

Selam, maalesef farklı bir çözüm yok şu an için. Microsoft 365 Admin Center’daki EX421831 numaralı servis kesintisini takip edin. Geliştirme ekipleri sorunu çözdüğünde veya farklı bir metot tavsiye ettiğinde buradan öğrenebilirsiniz.

Like

Bu konuyu 20 gun once microsoft a premium support actirdik, 4 gun her turlu testi yaptik, ve sorunun dilden kaynakli oldugu bug ina beraber bulduk, ama bu bug her tenant da olmuyor, maalesef sorun yasayan tenant da idik. Macos ingilizceye cevrilince sorun gideriliyor. Servisde ki bug duzelince bizi bildirecekler.

Like

Bugün (05.09.2022) mac bilgisayarda aynı sorunu yaşadık.. Şifre resetledik, windows bilgisayarda açılan office 365 hesabımız mac bilgisayarda açılmıyordu.. Sizin verdiğiniz kontrolleri yaptık ve sorun çözüldü.. Teşekkür ederiz..

Like

Bazı arkadaşlarımız ingilizce kullanmadigi için şöyle bi yöntem var.
Sadece dil seçeneklerinde türkçe kalsın sag tarafta
liste sıralama düzeni var. orada yoksa ileri düzey kısmında bulabilirsiniz onu seçin, türkçe seçilidir.Onu evrensel yaparsanız sorun çözülür. 🙂

Like

Çok teşekkür ederim fikir verdiğin için. Dil değiştirmedim ama güncelleme kanalını Önizlemeye çektim güncelledim başarıyla giriş yaptı. Allah razı olsun

Like

Yorumda bulunun