Categories
EXCHANGE ONLINE MICROSOFT 365

EXCHANGE ONLINE POWERSHELL’E NASIL BAĞLANIRIM?

GÜNCELLEME

Özellikle Basic Authentication’ın yakın zamanda emekli edilecek olması ve MFA kullanan hesapların yaşadığı sorunlar nedeniyle daha önce sizinle paylaştığım Exchange Online Powershell bağlantı yöntemini güncellemeye karar verdim.

Aşağıdaki adımları takip ederek Powershell üzerinde Exchange Online Management modülünü yükleyerek bundan sonra sorunsuz bağlantı sağlayabilirsiniz.

Powershell’i yönetici olarak açın ve ardından Set-ExecutionPolicy RemoteSigned komutunu çalıştırın ve Y cevabı ile tamamlayın. Bu sayede Windows için Execution policy değiştirmiş oluyoruz.

Ardından Install-Module -Name ExchangeOnlineManagement komutu ile bize gereken Exchange Online Managament modülünü indiriyoruz.

Modül kurulumu tamamlandıktan sonra Import-Module ExchangeOnlineManagement komutu ile indirdiğimiz komutu aktif ediyoruz.

Son adımda ise Connect-ExchangeOnline komutunu çalıştırıyoruz. Bu komut ardından yönetici hesabımız ile oturum açmamız için Modern Authentication penceresi karşımıza çıkıyor. Burada ilgili hesabın kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra Exchange Online’a powershell üzerinden bağlanmış oluyoruz.

Herhangi bir durumda Basic Authentication ile bağlantı sağlamak isterseniz aşağıdaki yöntemi de kullanabilirsiniz.


Exchange Online Powershell’e bağlanmak için ilk olarak bilgisayarınızda Powershell’I yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutu çalıştırın.

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

Ardından $UserCredential = Get-Credential komutunu çalıştırın ve açılan pencereye oturum açma bilgilerinizi girin.

Ardından aşağıdaki komutları çalıştırıyoruz ve içerdeyiz 😊

$Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://outlook.office365.com/powershell-liveid/ -Credential $UserCredential -Authentication Basic -AllowRedirection
Import-PSSession $Session -DisableNameChecking

Kontrol amaçlı basit bir sorgu komutu çalıştırıyorum.

5 replies on “EXCHANGE ONLINE POWERSHELL’E NASIL BAĞLANIRIM?”

Yorumda bulunun